Hódolat Mediterránia Istenének

Bejegyezte: haNga - 2011-08-25 09:08

Az önmegismerés útján mérföldkőhöz értem, amikor tudatosult bennem egy mélyen gyökerező vonzalom a praktikumra törekvő, egyszerű, melegséget és állandóságot sugárzó mediterrán stílus iránt, ami így elsőre a vakítóan kék eget, a tengert, a bouganvilleát, a fehéren ragyogó házikókat és mi tagadás, azt az életérzést juttatja eszünkbe, amit az olaszok dolce farniente-nek, édes semmittevésnek neveznek… ..:)
Ma újult erővel tört felszínre Mediterránia iránt érzett csodálatom, amit részben az Olaszországban eltöltött hat év, részben a minden sallangtól mentes, egyszerűség utáni vágy válthatott ki.
A mediterrán építészetnek és ízlésvilágnak már szenteltem néhány bejegyzést (ittittitt és itt), de a lavinát a hétfőn publikált formenterai rusztikus lakás indította el. Olyannnyira, hogy a fotós (Jordi Canosa) portfóliójában kezdtem kutakodni, és nézzétek milyen szépségekre bukkantam!

Ugye milyen hangulatos? A zuhanyfülkeként használatos beugró nagyon tetszik, azt a patio-szerű, nádfedeles pihenőtér, az indusztriális cementpadló és a beépített hálószobai ágy követi a ranglistámon.

Jöjjön még egy lakás, amelynek főleg a konyhája érdekes!

A konyhai polcként használt raklap egyedi és mutatós, már közzétettem a raklap újrahasznosításról írt bejegyzésemben.

És végül a kék-fehér dominanciájával, a terrakotta padlóburkolattal és a vintage-rusztikus kiegészítőkkel – ez a kedvencem:

Nektek tetszik valamelyik?One Comment

  1. az a kékre festett gerenda plusz fehér mennyezet megoldás igen vonzó!!!! Erre még nem gondoltam, de a szigetelés miatt , amit fel kell tenni (sajnos) a gerendák közé, bizony megfontolom, hogy ez egy igen jó ötlet!!! (kívül úgyis kék-fehér már minden)